Alicante

Uw aktieve wandelvakantie begint hier. Alicante is een van de snelst groeiende steden in Spanje. Toerisme is voor Alicante de belangrijkste bron van inkomsten. Er zijn mooie stranden en kustplaatsen en het achterland wordt steeds meer ontdekt. Wandelaars, fietsers, mountain bikers en bergbeklimmers weten de mooie natuur in combinatie met het milde mediterrane klimaat te waarderen.

Het actieve toerisme in deze regio blijft zich verder ontwikkelen. Er zijn prachtige wandelingen en mountainbike routes uitgezet en zelfs de ronde van Spanje "Veulta" heeft de afgelopen jaren dit gebied ontdekt.

Vluchten naar Alicante

De luchthaven van Alicante (drukste luchthaven na Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca en Malaga) is verbonden met een goed georganiseerd openbaar vervoer netwerk (trein,kusttram, bus).
Niet alleen Iberia en Vueling bieden lijnvluchten naar de luchthaven, ook Ryanair, Easyjet, Air Berlin, Transavia, Jetairfly verbinden Nederland en Belgie met Alicante dmv van meerdere vluchten per dag.

Openbaar vervoer in Alicante

Treinen uit Madrid, Barcelona en Valencia komen aan in het Renfe treinsstation in het hart van de stad en Alicante Tram verbindt de stad met de kustplaatsen aan de Costa Blanca (Alicante - Denia)

Bezienswaardigheden

In de stad zijn de bezienswaardigheden het kasteel van Santa Bárbara, de haven, de promenade Explanada de España, Barrio de la Santa Cruz, L'Ereta Park, Basilica de Santa María (14e-16e eeuw, Gothische basiliek gebouwd op wat voorheen de moskee was), Concathedral de St. Nicholas of Bari (15e-18e eeuw), klooster van Santa Faz (15e eeuw.

Het MARQ museum gaat 100.000 jaar terug in de tijd en is boeiend en afwisselend opgezet.
Vanuit de haven kan een boottocht worden gemaakt naar het eiland Tabarca.

Link naar de kaart op google maps

website van Alicante
Wikitravel pagina over Alicante
website van de Costa Blanca

Wandel in de provincie van Alicante

Niet alleen is een wandeling door de stad Alicante de moeite waard (begin bij het kasteel de Santa Barbara en wandel door het park l´Ereta naar centrum. Buiten de stad beginnen de meer uitdagende wandelingen (op ieder niveau).
Op onze website verzamelden we wandelroutes in de buurt van ons dorp Sella.
Sella is de ideale standplaats voor wie de omgeving wandelend wil verkennen.