Bergwandelen aan de Costa Blanca

bloemen met puig campana amandelbloesem bij het meer van Guadalest el castellets wegwijzers

De Costa Blanca in Spanje is met name bekend bij zonneliefhebbers die graag zonnen op de mooie stranden van Benidorm, Altea, Albir, Villajoyosa, Alicante etc....

Dagwandelingen op hoogte

Minder bekend bij het grote publiek is dat vlakbij deze mooie stranden in de bergen van het binnenland de mooiste dagwandelingen kunnen worden gelopen.

Steeds meer echte wandelliefhebbers genieten van de zon, de natuur, de uitzichten van dit onbekende wandelparadijs. Overwinteraars profiteren van de gematigde temperatuur die ervoor zorgt dat het wandelseizoen loopt van september tot mei.

De mooiste wandelroutes lopen over smalle bergpaden tussen dorpjes met namen als Relleu, Sella, Alcoleja, Finestrat en Orchetta.

Lokale tips en informatie

Vakantiegangers logeren vaak in een van de grote hotels aan de kust of verblijven in kleinschalige persoonlijke accommodaties zoals een Bed and Breakfast.

Deze laatste categorie biedt het voordeel dat gasten meeprofiteren van de kennis van de eigenaar op het gebied van wandeltracks en tips voor het verkennen van de omgeving.

Op die manier komt men op bijzondere plaatsen die in geen gids staan beschreven.

wandelen met een GPS-toestel

In dit digitale tijdperk voegen draagbare GPS-toestellen een extra dimensie toe. Op websites zoals wikiloc.com kunnen GPS tracks worden gedownload en later op de meter nauwkeurig worden nagelopen.

Ervaringen en foto┬┤s worden vaak in de blog toegevoegd waarbij dient te worden opgemerkt dat ervaren wandelaars de neiging hebben het niveau van de gelopen wandelingen te onderschatten. Een GPS route die als gemiddeld wordt gewaardeerd door de eigenaar kan als zwaar worden ervaren door diegene die de wandeltrack volgt.

het blijft bijzonder

Maar hoe de wandelingen worden gelopen, met een routebeschrijving, het volgen van markeringen en steenmannetjes of met een gps-toestel. Feit blijft dat in deze mooie bergen vlakbij Benidorm en Alicante de meest bijzondere wandelroutes kunnen worden gelopen.